Обновения Пристанищен терминал Видин-Центърпредставиха изпълнителите от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

...
Обновения Пристанищен терминал Видин-Центърпредставиха изпълнителите от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.
Коментари Харесай

Представиха обновения Пристанищен терминал във Видин

Обновения Пристанищен терминал Видин-Центърпредставиха изпълнителите от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “. Над пет милиона лв. са вложенията на държавното дружество във Видин от 2012 година. Укрепена е кейовата стена и е построен железен парапет. Тази година самодейността е продължена с рехабилитация на пристанищната инфраструктура и оформяне на осем зони за отдих в региона от Речна гара до колодрума. Прокарани са електрически заключения до пет корабни места.
„ Във Видин единствено през актуалната 2017 година е построена подземна електрическа мрежа за ниско напрежение, която ще обслужва пет корабни места. Създадени са условия и за бъдещо развиване на терминала. Със завършването на цялостната рехабилитация на пристанищната инфраструктура, Видин и видинчани имат още една неповторима зона за отдих, която е продължение на Дунавския парк. Този план е естествено продължение на самодейността на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ за отварянето на пристанищата към градовете и вписването им в градската среда посредством основаване на зона за публичен достъп “- сподели регионалният шеф на Видин Албена Георгиева.
Надеждите са обновената зона да се трансформира в обичано място за отдих в града, разгласи кметът на Видин Огнян Ценков.
"Инициативата на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ способства за повишение сигурността на корабоплаването по река Дунав с обновените пет корабни места. Ние виждаме, че тя се вписва добре в градската среда. Като един хубав свършек на нашия Крайдунавски парк е основана и социална досегаемост за жители в неравностойно състояние. Аз съм сигурен, че ще се трансформира в обичано място, както за видинчани, по този начин и за гостите на нашия град ", добави градоначалникът.
„ Това е вратата към Европа, тъй че дано да създадем първо вратата към Европа да наподобява по този метод, да е харесвана. Тя е веднъж за гостите на града и повторно за хората, които живеят в град Видин. Да ни е цветущ обновеният пасажерски терминал “, сподели генералният шеф на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ Ангел Забуртов.
За вложенията на държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ във Видин описа шефът на териториалното поделение в Лом Росен Борисов.
„ В интервала от 2012 до 2015 година беше изпълнено едно доста съществено инженерно мероприятие- укрепена беше по своето 1 440-метрово продължение цялата кейова стена на града. По този метод се сътвори едно доста стабилно пристанищно оборудване, което оттук насетне дава един стогодишен интервал на употреба. Като естествено продължение на тази самодейност пристигна и металният парапет, който обезопаси сектора през 2016 година на останалата необезопасена част от 730 линейни метра от Речна гара до Колодрума. През актуалната 2017 година сполучливо продължихме тази самодейност като реализирахме една рехабилитация на пристанищната инфраструктура в този сектор от пристанищен терминал Видин- център като създадохме най-много едно съвременно модерно доста добре позицирано в градската среда и естествено развито продължение на пешеходната променада, която беше построена през минали години от „ Телеграф капия “ до Речна гара. Сега приключихме осъществяването от Речна гара до Колодрума. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР