Обмисля се създаването на буферни паркинги за идващите с автомобили

...
Обмисля се създаването на буферни паркинги за идващите с автомобили
Коментари Харесай

Буферни паркинги за украинските бежанци във Варна

Обмисля се основаването на буферни паркинги за идващите с коли във Варна украински бежанци. Това заяви регионалният шеф Благомир Коцев.

Нуждата от такива паркоместа става все по-голяма, тъй като в този момент част от хората стопират в централните елементи или по паркинги в необятния център.

Обсъжда се паркингите да бъдат на територията на част от пристанищните зони на града или в огромното пространство на прочут хипермаркет.

Около 500-600 души минават на ден през бежанския център в Двореца на културата и спорта във Варна, заяви Благомир Коцев.

Служители на Областна администрация, общината и локалната полиция ще подкрепят Държавната организация за бежанците, сподели регионалният шеф.

Той заяви, че хотели в “Златни пясъци” ще отворят порти за настаняване на бягащите от войната, водели се договаряния и с курорта “Албена”.

Все още се разисква по какъв начин и кой да прави проби за Ковид-19 на украинските бежанци, които идват в Двореца на културата и спорта. Обсъжда се концепцията на границата да се вършат проби, в случай че бежанецът не е имунизиран.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР