Облеклото на един първолак излиза колкото една разходка за официален

...
Облеклото на един първолак излиза колкото една разходка за официален
Коментари Харесай

Имате първолак тази година? Ето с колко ще трябва да се бръкнете, за да го облечете

Облеклото на един първолак излиза колкото една разходка за формален тоалет в марковите магазини - 350 лв.. За тази сума мама или баща могат да си купят моден костюм или вечерна рокля.  Задължителните униформи в учебните заведения са с логото на школото на всеки детайл от облеклото и се купуват от профилирани магазини.

Първокласникът би трябвало да има риза за публични събития, с която ще посрещне и първия си образователен ден. Тя коства 19.80 лв.. Към нея се прибавя вратовръзка на цена от 9 лв.. Колко банкноти ще излязат от портмонето на родителите за сако, зависи от размера, само че минималната цена е 20 лв.. Елекът коства 20 лв., а множеството родители избират да купят най-малко две. Официалният панталон за момчетата не е наложителен във всяко школо, само че в случай че липсва, униформата би трябвало да се съчетае с тъмни дънки. Те пък излизат към около 50 лв. за два чифта. Момичетата имат наложителна плисирана пола, която коства 18.20 лв.. Към нея се купуват и чорапогащници за по-студените дни, написа " Марица ".

За всекидневието в топлите пролет и есен се купуват тениски - по 7 лв., като фамилиите взимат най-малко три, с цел да може да има задоволително сред пералните. Тънките блузи с дълъг ръкав също са минимум три, а цената им е 9.80 лв.. По-дебела ватирана излиза 12.80 лв., а пуловер - 24 лв.. Някои учебни заведения имат спортни якета на цена от 30 лв.. Дотук сметката е 258 лв..

Освен облеклата с формалните емблеми на учебното заведение децата би трябвало да имат и спортен екип за часовете по физическо образование. Там цената зависи от избора, който ще създадат родителите. В по-евтини магазини или на промоция около първия образователен ден може да се откри състезателен екип за 35 лв.. Цената може да скочи до 100 лв. според от марката и качеството. Маратонки за деца се намират на цени от 45 до 80 лв..

Крайната сума за облеклото на един първокласник може да намалее, в случай че родителите имат по-голямо дете в същото учебно заведение или положителни познати, които да оказват помощ. Тъй като децата израстват бързо, постоянно униформите се подменят всяка година. Много родители оферират към този момент умалелите облекла на свои близки или пускат разгласи в интернет, с цел да ги продадат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР