Облекчение за таксиметровите шофьори предлагат общинските съветници от групата на

...
Облекчение за таксиметровите шофьори предлагат общинските съветници от групата на
Коментари Харесай

Общинари предлагат държавата да поеме част от данъка на столичните таксита

Облекчение за таксиметровите водачи оферират общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС в София, заяви БГНЕС. Идеята им е за 2023-а година данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери да е в размер на 850 лв.. От тези пари единствено 300 лв. да се заплащат от превозвачите, а разликата да бъде поета от държавния бюджет, посредством компенсиране в бюджета на Столичната община.

Вносители на плана са съветниците Зафир Зарков и Христиан Петров от ГЕРБ/СДС и ръководителят на Комисията по превоз Карлос Контрера.

Мотивът за тяхното предложение е, че в съвсем 2-годишната коронавирус конюнктура в страната и усложнените интернационалните връзки се предвижда, че икономическите последствия върху другите сектори са доста динамични и комплицирани.

На фона на фрапантно повишаване на разноските и цените в транспортния отрасъл, на тока и на разноските за личен състав има спад в потреблението на таксиметрови услуги. Подобен спад има и в туристическите, транспортните и други услуги поради здравната и икономическата рецесия, стимулират се вносителите на предлагането.

" В този смисъл считаме, че са налице задоволително значими предпоставки, които постановат да се планува опазване на мярката за подкрепяне на таксиметровите превозвачи и през идната календарна година, по метода, осъществен през 2021г. и 2022г. ", написа в претекстовете на съветниците.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР