Областният управител Здравко Димитров се срещна с представители на Национална

...
Областният управител Здравко Димитров се срещна с представители на Национална
Коментари Харесай

Правят Национален център в помощ на хората с нисък ръст

Областният шеф Здравко Димитров се срещна с представители на Национална организация „ Малки български хора “. На срещата бяха разисквани опциите за подкрепяне на реновирането на постройката, предоставена на членовете на организацията. В нея ще бъде построен единственият на Балканите и в Източна Европа Национален център по въпросите на хората с невисок растеж.

Светослав Чернев, ръководител на НО „ Малки български хора “, изясни, че следва откриването на Център за консолидиране, рехабилитация и обществени действия на хората с невисок растеж, само че за неговото дооборудване и основаване на съответни условия за достъп на хората с невисок растеж им е нужна помощ. За задачите на организацията е предоставена триетажна постройка в София. В Центъра за въпросите на дребните хора в България ще работи екип от разнообразни експерти, които ще оказват помощ на ползващите услугата и техните близки. Ще се дава информация, обвързвана с обезпечаването на налична среда, адаптирането на колите и помощни средства, ще се провеждат срещи, семинари, образования.

Над 160 души членуват в организацията. В страната обаче има най-малко още толкоз хора с невисок растеж, които са у дома и не излизат, тъй като средата не е налична, нямат обществен живот и работа. Над 350 са болесттите, които водят до положението на ниския растеж, само че заради тяхната изключителна необичайност към момента са незадоволително добре проучени.

Областният шеф даде обещание цялостно подпомагане и пое ангажимент да инициира среща с бизнеса, на която хората с невисок растеж да показват настояванията си.

Всички, които са съпричастни с проблемите на дребните хора у нас, могат да подкрепят финансово самодейността по банковата сметка на идеята:

БАНКА ОББ - СОФИЯ, КЛОН ГАРИБАЛДИ, IBAN BG97UBBS80021014388040, BIC UBBSBGSF, титуляр НО " Малки български хора ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР