Областният управител Здравко Димитров прие на първото официално извънстолично посещение

...
Областният управител Здравко Димитров прие на първото официално извънстолично посещение
Коментари Харесай

Зико прие иранския посланик на официално посещение

Областният шеф Здравко Димитров одобри на първото публично извънстолично посещаване новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Ислямска република Иран в България Сейед Мохаммад Джавад Расули.

Посланик Расули има над 30 годишен дипломатически стаж и е изпълнявал задържанията си в 70 страни, само че е предпочел да пристигна в България, тъй като е удивен от нашата страна и желае да работи за съживяването на старите положителни стопански връзки сред двете страни. Официалното встъпване на дипломата в служба бе на 27 септември, когато Н. Пр. Расули връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

Областният шеф Здравко Димитров приветства госта и показа опциите, които дава най-бързо разрастващата се икономическа зона в България. Той акцентира, че тук инвеститорските планове са предпазени от положителни закони и има извънредно добър бизнес климат. Г-н Димитров съобщи, че толерира съдействието и ще подкрепя самодейностите за икономическо партньорство, като предложи да спомага за организирането на конгрес, на който да се срещнат представители на бизнеса от двете страни.

Н. Пр. Расули не скри прелестните си усещания от България и акцентира, че връзките сред Иран и България са обичайни и дълбоки, тъй като и двата народа имат общи черти и антична история. Той направи къс обзор на двустранните връзки и съобщи, че чака съществени крачки в задълбочаването им. Посланикът предложи да бъде подписан меморандум за побратимяване сред Пловдивска област и иранската провинция Маркази, чиято столица е индустриално развитият град Арак и предложения участници от българска страна на идното икономическо ревю Иран Expo 2018, което ще се организира в Техеран.

Областният шеф и Н. Пр. Расули бяха единомислещи, че ще положат всички старания, с цел да бъде построено ползотворно икономическо съдействие.

В края на срещата, гостът подари на регионалния шеф ръчно изрисувана изящна ваза и получи за спомен плакет на Област Пловдив.

На срещата участваха заместител регионалните шефове Евелина Апостолова и Димитър Керин, както и основният секретар на Областна администрация – Пловдив, Борислав Димов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР