Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак медал За

...
Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак медал За
Коментари Харесай

Награди за медиците, спасили пациенти от пожар

Областният шеф Здравко Димитров награди с почетния знак орден „ За хората с положителни сърца “ доктор Тодор Горанов и здравната сестра Варта Шопова от УМБАЛ „ Св. Георги “ за проявения подвиг и всеотдайност при спасяването на 52-ма пациенти от отделението по урология. С бързата си и съответна интервенция двамата медици предотвратиха жертви по време на пожара, който избухна в най-голямата болница в Пловдив в нощта на 3 против 4 октомври. Урологът доктор Горанов е на 27 години, а здравната сестра Варта Шопова е 25-годишна.

Наградата „ За хората с положителни сърца “ е учредена от Георги Найденов, изпълнителен шеф на фондация „ Помогни на нуждаещите се ” и се присъжда на персони, съдействали със своята общественополезна активност за хуманното развиване на гражданското общество.

Областният шеф поздрави медицинския екип за проявената храброст и героизъм в сериозната обстановка, в която те са запазили хладнокръвие и са реагирали съответно, извеждайки болните от отделението, след което са почнали сами да гасят избухналия пожар. „ Аз съм извънредно горделив от постъпката на тези младежи! Когато има подвиг в спокойно време, би трябвало да отдадем заслуженото на тези, които са го направили. Нека обществото не не помни, че добротата не би трябвало да е анонимна! Благодаря ви от името на Областна администрация и персонално от свое име, и поисквам доста бъдещи триумфи в виновната специалност, която упражнявате! “, сподели в приветствието регионалният шеф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР