Областният управител Ралица Манолова проведе работна среща с проф. д.н.

...
Областният управител Ралица Манолова проведе работна среща с проф. д.н.
Коментари Харесай

Областният управител и изпълнителният директор на „Реставрация“ ЕАД с работна среща за възможностите за ремонт на сградите на Национална Априловска гимнанзия и НЧ „Априлов – Палаузов“

Областният шеф Ралица Манолова организира работна среща с проф. д.н. Венелин Терзиев, който е изпълнителен шеф на „ Реставрация “ ЕАД към Министерство на културата.

Обсъдени бяха опциите за реализиране и осъществяване на взаимни планове в региона на реставрационно-консервационните действия, както и благоприятни условия за принадлежности за финансиране на сходни действия.

Обект на диалога бе подготовката на планова документи за реализиране на ремонтни и консервационно-реставрационни действия на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ – Габрово, който се обитава в Народно читалище „ Априлов-Палаузов “, което е една от първите читалищни организации в България, основано в далечната 1861 година. Друга акцент от срещата бе осъществяването на към този момент одобрения и координиран план с Министерство на културата на Националната Априловска гимназия, постройка – светиня за страната ни, която се нуждае от незабавен ремонт, с цел да може учениците да се усещат удобно по време на просветителния развой. Бяха начертани съответни взаимни действия, които следва да се осъществят в действен порядък в идващите няколко месеца при реализиране на оптимално ефикасна съгласуваност сред институциите.

„ Приемам това като своя персонална идея и ще направя всичко допустимо като регионален шеф да спомагам за намирането на метод това да се случи и процесът по реорганизация и реституция да започва, тъй като образованието и културата са в основата на всичко. “ – споделя регионалният шеф Ралица Манолова, във връзка извършената среща с проф. Терзиев и ръководителя на Областното посланичество на Камарата на строителите в Габрово инж. Мария Башева. „ Това е поредна среща по тематиката след диалога ми със зам.-министъра на културата Весела Кондакова. Вярвам, че дружно ще намерим решение и поддръжка от страна на Министерство на културата “, уверена е Ралица Манолова и показателно за това е, че в границите на тези две седмици въпросът е във фокуса на способените институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР