Областният управител проф. Наско Василев присъства днес на тържественото представяне

...
Областният управител проф. Наско Василев присъства днес на тържественото представяне
Коментари Харесай

Областният управител на Стара Загора присъства на представянето на биографична книга за проф. д-р Никола Белев

Областният шеф проф. Наско Василев участва през днешния ден на тържественото показване на биографичната книга за огромния наш академик проф. доктор Никола Белев.

Събитието бе проведено от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и бе част от двудневен теоретичен конгрес под надпис „Един свят – едно здраве“. В  него участваха ректорът на Тракийския университет доцент Добри Ярков, деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. Тодор Стоянчев, синът и внуците на проф. Белев, учени от цялата страна. 

Книгата за проф. Белев носи заглавието „Патриарх на ветеринарномедицинската професия“. Тя е плод на взаимните старания на 50 научни експерти и преподаватели, които през годините са имали щастието да контактуват с него. В техните изявления Никала Белев е именуван „наш нравствен и професионален баща“ и „ветеринарен доктор на света“.

Учени и ръководители на наши и интернационалните научни институции се включиха онлайн и онлайн, с цел да опишат за взаимната си работа с проф. Белев. С привет към участниците в събитието се обърна и проф. Василев. Той подсети за големия принос на огромния български академик за развиването на ветеринарното дело у нас и по света. В края на своето изявление регионалният шеф честити празника на Ветеринарномедицниския факултет, който се отбелязва на 11 май.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР