Областният управител проф. Мария Нейкова прие днес посланика на Швейцария

...
Областният управител проф. Мария Нейкова прие днес посланика на Швейцария
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас: Швейцария е важен партньор на ЕС и България

Областният шеф проф. Мария Нейкова одобри през днешния ден посланика на Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер, оповестиха от локалното ведомство. Това е първото посещаване на дипломат Фурер в Бургас от встъпването му в служба през 2021 година

 Н. Пр. Раймунд Фурер и проф. Мария Нейкова
Н. Пр. Раймунд Фурер и проф. Мария Нейкова. Снимка: Областна администрация Бургас

„ През актуалната 2023 година България и Швейцария означават 117 година от установяването на дипломатическите връзки, което е явен знак, че двустранните връзки са обичайно другарски и положителни, характеризират се с прям и прагматичен разговор. Швейцария е значим сътрудник на Европейски Съюз и на България “, сподели регионалният шеф проф. Нейкова.

На срещата бяха разисквани тематики от съвместен интерес, положителното партньорство по линия на Европейски Съюз и Плана за развиване и настоящи събития от района. Областният шеф приветства съдействието сред двете страни, учредено на взаимно доверие, другарство и почитание и изрази убеденост, че връзките посред ни ще не престават да се задълбочават .

Конфедерация Швейцария е перспективен търговско-икономически сътрудник с помощта на своята конкурентна стопанска система и развиването на нововъведенията. През последните години се следи активизиране на търговско-икономическите връзки , само че съществуват благоприятни условия за задълбочаване на капиталовото съдействие.

Активен е и обменът в региона на образованието и науката. Това стана мотив регионалният шеф да предложи образуване на двустранен конгрес във връзка с науката, културно-историческото завещание, бизнеса и сигурността за генериране на общоевропейски политики в тези сфери.

Сред разискваните тематики бяха още отражението на военния спор в Украйна върху България, в частност област Бургас, както и провокациите пред идния летен сезон, инфраструктурни планове и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР