Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед за изземване срещу

...
Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед за изземване срещу
Коментари Харесай

Областният на Бургас иззе окупирания плаж с незаконните чадъри в Несебър

Областният шеф проф. Мария Нейкова издаде заповед за изземване против компанията, притежател на хотел в Несебър, за това че държи парцел - обществена държавна благосъстоятелност, безпричинно, разполагайки без правно съображение и без единодушието на притежателя - страната, чадъри и шезлонги в парцела, представляващ част от морското дъно по кадастралната карта и кадастралните регистри на Несебър - новообразувана плажна линия.

Заповедта е издадена според наредбата на чл.80, ал.1 от ЗДС, а точно: " парцел - държавна благосъстоятелност, който се владее или държи без съображение, който се употребява не по предопределение или потребността от който е отпаднала, се изземва въз основа заповед на регионалния шеф, въз основа на стимулирано искане на съответния министър или началник на ведомство. "

" В рамките на административното произвеждане и до датата на заповедта административният орган не установи служебно, нито компанията ангажира доказателства за основанията си да държи парцела посредством слагане на чадъри и шезлонги в него. Не се събраха доказателства и за основанията на сдружението да желае " да обезопаси парцела за своя сметка " за използването му като плаж, изразено и в постъпилите от заинтригуваната страна писма преди образуването на административното произвеждане, оповестиха от Областната администрация.
 Областният на Бургас продължава битката с противозаконните чадъри на плаж в Несебър
Областният на Бургас продължава битката с противозаконните чадъри на плаж в Несебър

Образувано е административно произвеждане по случая

Държавата като притежател на парцела не е дала единодушие сдружението да продължи да държи плажната линия безплатно, нито за слагане на чадъри и шезлонги или за приемане на предложение от компанията за дареняването им на страната.

В мнение на сдружението се оповестява, че е премахнало непринудено единствено поставените по-рано шезлонги, само че не и разположените в парцела чадъри. Според регионалната администрация, затова осъществяваните в парцела дейности от страна на сдружението съставляват държане без съображение в закона за това.

Със заповедта на регионалния шеф компанията се задължава да освободи държавния парцел от разположените в него чадъри и шезлонги до 08.00 часа на 22 август 2022 година Ако заповедта не бъде изпълнена непринудено, ще се пристъпи към наложително изземване на държавния парцел посредством освобождението му от разположените в парцела чадъри и шезлонги на хотела, благосъстоятелност на сдружението на 22 август 2022 година от 10.00 ч. в наличието и със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи.

Заповед може да се апелира в 14-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР