Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща с

...
Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща с
Коментари Харесай

Областният управител на Видин проведе среща с Електрохолд

Областният шеф на Видин Огнян Асенов организира работна среща с част от управителния екип на Групата Електрохолд.

На срещата участваха кметове и представители на общини от област Видин.

Ръководството на Електрохолд показа, пред локалната власт, целите на активността на електроразпределителното сдружение ЕРМ Запад и комерсиалните сдружения Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд, както и опциите за повишение на качеството на услугите, предоставяни от тях на територията на региона.

По време на диалозите бяха разисквани осъществените вложения за възстановяване качеството на доставките на електрическа енергия, опциите, които обезпечават на клиентите си на свободен пазар комерсиалните сдружения на Електрохолд, както и преимуществата на електронното обслужване, което сдруженията дават посредством платформите си за електронни услуги.

Основен приоритет в капиталовата стратегия на ЕРМ Запад в Област Видин е развиването на електроразпределителната мрежа посредством рационализация и реорганизация на електроенергийните уреди. През предходната 2021 година за създаване на нови уреди, реорганизация и рационализация на мрежата са вложени 2 060 000 лв., от които 403 000 лв. за модернизацията на основна станция „ Димово “, която обезпечава електрозахранването на 2 500 клиенти от Община Видин и Община Димово.

През тази година 597 000 лв. са вложени в реконструкцията на мрежи ниско напрежение в селата Покрайна, Иново, Чифлик, Арчар, Бела Рада, Сланотрън, Ботево и гр. Брегово. В рехабилитацията на въздушен електропровод 20 kV „ Язовира “, който зарежда 2 400 клиенти от Община Ружинци, бяха вложени 350 000 лв.. С инвестиция от 290 000 лв. бе осъвременена основна станция „ Грамада “. Ремонтни действия и замяна на енергетично съоръжение за 173 000 лв. бяха осъществени в трафопостове на територията на общините Видин, Брегово, Димово, Вълчедръм и Ружинци. За рационализация и рехабилитация на електропроводи 20 kV на територията на Област Видин са изразходени 107 000 лв.. През идната година за територията на област Видин ЕРМ Запад планува вложения от 2 000 000 лв., от които 1 700 000 лв. за реорганизация, рационализация и цифровизация на електроенергийните уреди на територията на региона.

Представителите на общините Белоградчик, Бойница, Кула и Макреш сложиха на вниманието на гостите своите  проблеми, на които представителите на енергодружеството дадоха отговор по време на срещата.

В края на срещата Огнян Асенов благодари на присъстващите и означи, че за решаването на проблемите се изисква по-активна връзка, за което спомагат и проведените регулярни срещи на локално равнище.

Електрохолд организира поредност от срещи с представители на локалните управляващи в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, дейна и диалогична връзка на компанията с кметовете на общини и регионалните шефове на територията, която обслужва.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР