Областният управител на София Вяра Тодева изиска да бъдат осигурени

...
Областният управител на София Вяра Тодева изиска да бъдат осигурени
Коментари Харесай

2,5 млн. лв. за реставрацията на Паметника на Съветската армия, поиска областният управител на София

Областният шеф на София Вяра Тодева изиска да бъдат обезпечени 2,5 млн. лева.  за реституция и консервация на фигурите и барелефите от паметник Паметника на Съветската войска.

Тя е изпратила писмо до служебния премиер  Димитър Главчев. Паралелно е импортиран и абстрактен план в Министерство на културата за разположението на фигурите и барелефите в Музея на социалистическото изкуство. 

" Във връзка с по-рано провелата се пазарна консултация за установяване на прогнозната стойност на публичната поръчка за реституция на фигурите от паметник „ Паметник на Съветската войска ", ситуиран в Княжеската градина, регионалният шеф изпрати и писмо до министър-председателя на  Димитър Главчев за увеличение на оптималния размер на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Областна администрация област София през 2024 г. Съгласно полученото индикативно ценово предложение, нужната сума за идните действия възлиза на 2 548 000 лева В това число с включени 10% непредвидени разноски ", пишат още от регионалната администрация.

В него тя припомня, че на 9 март предходната година СОС разпореди на кмета да изиска от държавата от да реалокира монумента. На 12 декември пък стартира демонтажът и им, като единствено за седмица те бяха свалени. Постаментът, на който стояха, няма да бъде премахван до момента в който не се вземе решение какво ще е бъдещето на околното пространство в Княжеската градина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР