Областният управител на Сицилия Нело Музумечи поиска от правителството да

...
Областният управител на Сицилия Нело Музумечи поиска от правителството да
Коментари Харесай

Сицилия иска край на забраната за неваксинирани да преминават през протока на Месина

Областният шеф на Сицилия Нело Музумечи изиска от държавното управление да анулира възбраната за прекосяване през Месинския пролив от неимунизирани пасажери. В декрета влезнал в действие от 10 януари във всички типове публичен превоз се изиска по този начин наречения супер зелен документ, който получават единствено преболедували Covid-19 и имунизирани.

В писмо до здравния министър Роберто Сперанца Нело Музумечи, акцентира, че прекосяването през протока на Месина с фериботите е продължение на пътната връзка с Италия.

Поради това неимунизираните жители би трябвало да пътуват за острова и назад, по този начин както става сред другите райони с цел да не се нарушава териториалната последователност. 

Припомня се, че за островите в лагуната на Венеция не се изисква супер зеления пропуск. Дава се за образец особено позволение на съда в Реджо Калабрия, посредством което жител е могъл с негативен тест  да се качи на ферибота с колата си и да се прибере в Палермо.

„ Това е като въведения към многочислени правосъдни тъжби ”, споделя още Музумечи, наблягайки, че „ ситуацията сред двата бряга се утежнява обезпокоително ”.

 Областният шеф на Сицилия дава на  министър Сперанца период от 24 часа за решение на казуса. В противоположен случай самичък ще вземе ограничения за отбрана на района Сицилия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР