Областният управител на Пловдив Ангел Стоев ще съдейства, за да

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев ще съдейства, за да
Коментари Харесай

След апокалипсиса: Областният управител на Пловдив удря рамо...

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев ще спомага, с цел да може Карлово да получи по-бързо финансова помощ за възобновяване след наводнението. Това разгласи самият той на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на " Марица ". 

Той уточни, че пороят траял към час и половина, като са се излели 80 литра на квадратен метър. " Сериозно потърпевши хора няма. Имаше един единствен човек, водата го повлякла и го блъснала в бус. Пострадалите къщи от пороя са към 16-17 - с наводнени изби и приземни етажи ", разказа обстановката Стоев. 

По думите му, сега на терен в Карлово работят две комисии - едната оглежда и разказва вредите, другата се състои от обществени служащи, които оглеждат домовете от вътрешната страна и ще спомагат с първична финансова помощ, с цел да се оправят хората с вредите. 

Предстои да се изготви предложение до комисията по бедствия и повреди. " Областна администрация ще спомага парите да стигнат до Карлово ", увери Ангел Стоев. Той добави, че шефът на гимназията, която пострада съществено, е уведомил служебния министър на културата за провалите и е получил увещание, че ще получи средства за възобновяване. 

" Два екипа от пловдивската пожарна са били в Карлово, с цел да оказват помощ на сътрудниците си. Отводнявали са къщи. Вече са се върнали, а на място не престават да работят локалните огнеборци ", сподели Стоев. 

Областният шеф сподели още, че поддържа връзка с шефа на ОПУ-Пловдив Петър Попов, който е уверил, че по обяд в Карлово ще влезе тежка техника, с цел да разчисти най-пострадалата улица, която е до гарата. 
 
" Няма драма. Бедствието е локално, единствено в Карлово, по тази причина е оповестено и отчасти бедствено състояние. Държа връзка със зам. кмета Антон Минев. Оказано му е подпомагане за всичко, което е изискал ", сподели Стоев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР