Областният управител на Пловдив Ангел Стоев ще инспектира почистването на

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев ще инспектира почистването на
Коментари Харесай

Инспектират почистването на коритото на река Стряма край Трилистник

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев ще инспектира почистването на коритото на река Стряма край село Трилистник.До моментаблизо километърот южниябряг на реката е изцяло видоизменен, видя кореспондент на Дарик Пловдив. Дървесината се събира и съхранява със заповед на управляващите, с цел да се раздаде на извънредно нуждаещи се поданици на община Марица.

Превантивното разчистване стартира в средата на м. март в началото единствено с техника и служащи от „ Напоителни системи “. Преди две седмици към тях се причислиха и екипи от горските стопанства със профилирани машини за почистване на гъстата храстовиднарастителност и високите дървета.

Ден преди старта на почистването близо 300 поданици на Трилистник и прилежащите села излязоха на кротичък митинг и блокираха придвижването на моста на реката, поради боязън от ново огромно наводняване.

И тогава, и в този момент, хората упорстват, че с цел да се реши генерално казусът, би трябвало да се разчисти цялото корито на реката - от устието, където Стряма се влива в Марица, до Клисура, с цел да се избегне затапване на водата, в който и да било сектор. Хората са безапелационни още, че дигите също би трябвало да се укрепят, защото тук-там липсват.

До тук се стигна откакто близо 10 години нито една виновна институция не предприе ограничения за цялостното почистване на реката, която в последните години замязя на гора. Заради бездействието на страната, жителите на Трилистник даже заплашиха с протест изборите на 2 април.

Засега уверенията на шефана районния клон на " Напоителни системи " Костадин Чолаков пред Дарик са, черазчистването на Стряма ще продължи по проект - график, като няма да завърши самов рамките на Трилистник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР