Областният управител на област Пловдив Йордан Иванов и зам.-областният управител

...
Областният управител на област Пловдив Йордан Иванов и зам.-областният управител
Коментари Харесай

Посланикът на Финландия посети Областна администрация – Пловдив

Областният шеф на област Пловдив Йордан Иванов и зам.-областният шеф Лъчезар Бакърджиев организираха среща с посланика на Финландия в България 

Среща с посланика на Финландия в Република България – Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, организираха регионалният шеф на Пловдив Област Йордан Иванов и заместник-областният шеф Лъчезар Бакърджиев през днешния ден.

Подобряване на двустранните връзки сред Република България и Финландия, опция за развиването да разговора в разнообразни сфери като политика, търговия, просвета, изследователска активност – това бяха част от тематиките, които бяха разисквани по време на диалозите.

Обсъдени бяха европейски практики, които би трябвало да бъдат следвани и от двете страни, като Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос показа положителни финландски способи за поощряване на иновативността на хората.

От своя страна регионалният шеф Йордан Иванов разкри пред посланичката капацитета на град Пловдив и региона, като съобщи, че би подкрепил бъдещи взаимни начинания. Заместник-областният шеф Лъчезар Бакърджиев предложи усилване на двустранните връзки в съответни сфери – спа туризъм, просвета, военна промишленост.

Ще бъдат селектирани браншове и определени компании, с които ще бъдат извършени срещи, за които Йордан Иванов пое ангажимент да спомага. Финландски компании и вложители ще поддържат локалното произвеждане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР