Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев получи

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев получи
Коментари Харесай

Областният управител получи благодарствена грамота от украинските бежанци в Пловдив


Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев получи благодарствена грамота от фондация „ Юкрейн съпорт енд реновейшън “ за оказаната поддръжка за украинските бежанци от страна на администрацията. Отличието беше връчено от ръководителя на фондацията Наталия Елис в наличието на почетния консул на Украйна в града Димитър Георгиев.

 „ През тези близо две години всички държавни и общински институции сплотиха старания и към този момент самоуверено можем да кажем, че Пловдивският модел на работата е приет за най-успешен в Европа и света “, съобщи Наталия Елис.

По време на срещата бяха разисквани нови начинания, които ще бъдат осъществени със съдействието на Областна администрация и Община Пловдив. „ Предстои под егидата на Организация на обединените нации да бъде основан социално-комуникационен център за поддръжка, в който да се ползва и да се презентира пловдивският модел за акомодация и социализация на бежанците “, заяви Наталия Елис. По думите й всички институции в Пловдив са извънредно доброжелателни и оказват помощ с всичко, което е належащо. Благодарение на общите им старания бежанците имат заслон, храна и работа, а децата им са настанени в детски центрове или учебни заведения. Към този миг в учебни заведения в Пловдивска област се образоват 700 възпитаници, а детски градини и центрове – 280 деца. През последната година над 700 души са минали през буферния център „ Втори дом “, който се обитава в постройката на някогашната Белодробна болница и бе възложен от Община Пловдив за потребностите на фондацията.

„ Продължаваме да бъдем привлекателен център за бежанците, намерили първо заслон във Варненска и Бургаска област, тъй като ние доста бързо реагираме – организираме езикова подготовка и им намираме работа. Над 150 са украинските експерти, които сполучливо се осъществят в нашите предприятия от Тракия икономическа зона “, разяснява и почетният консул.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР