Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев свиква днес заседание на

...
Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев свиква днес заседание на
Коментари Харесай

В Ловеч обсъждат координацията между институциите за бежанците от Украйна

Областният шеф на Ловеч Виктор Стойчев привиква през днешния ден съвещание на регионалния съвет по сигурността, на което ще бъде разисквана обстановката с бежанците от Украйна и координацията сред институциите по отношение на бежанската вълна.

По време на заседанието  общините, РСЗ, РУО, Министерство на вътрешните работи и БЧК ще показват настояща информация обвързвана с пристигналите в региона украински жители, оказването на филантропична помощ и опциите за работа и  образование, разясни регионалният шеф Виктор Стойчев:

„ Да подобрим координацията между тях за справяне с рецесията. “

До момента в област Ловеч са пристигнали към 400 бежанци от Украйна.

„ Трябва да имаме подготвеност за по-силна вълна. Точно съветът по сигурността да играе ролята на спешен щаб при потребност “

Стойчев добави, че ангажимент към бежанците би трябвало да имат както държавната, по този начин и общинските управляващи, администрациите и всички институции.

„ Да подсигурим посрещане, заслон и връзка с териториалните структури на централната власт, дали ще е във връзка обучение, дали ще е във връзка здравни грижи “.

В БЧК в Ловеч не престават да постъпват дарения с хранителни артикули, облекла, обувки и санитарни такъми за пристигналите бежанци, само че има потребност от още, в това число и медикаменти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР