Областният управител на Бургас Пламен Янев организира среща с представители

...
Областният управител на Бургас Пламен Янев организира среща с представители
Коментари Харесай

Среща с Пламен Янев: Справедливо ли са разпределени средствата между спортните клубове в Бургас?

Областният шеф на Бургас Пламен Янев провежда среща с представители на локални спортни клубове, обвързвана с финансирането на спортните действия в района. Събитието стартира в 13:00 часа в Областна администрация и има за цел да се обсъдят проблемите на клубовете. Това съобщи от мястото на срещата публицист на Искра.бг .

Напрежението сред бургаските спортни организации стана след разпределението на съвсем 1 милион лв. сред избрани клубове. Обвиненията са в непрозрачно и незаслужено отдаване на средствата, което докара до подаването на тъжба от страна на 25 спортни клуба .

Десетки клубове показаха своето неодобрение посредством протестно писмо , адресирано до Пламен Янев, кмета Димитър Николов и Общинския съвет. В писмото си клубовете настояват, че макар смяната в състава на локалния парламент, „ парите още веднъж се раздават по доста подозрителен метод “ , като показват систематизиране на средства в размер на 1 610 000 лв. сред 7 клуба .

Тази среща е метод за открит разговор сред спортните клубове и регионалната администрация, с цел да се намерят решения за справедливото систематизиране на средствата . Заинтересованите страни чакат да има повече бистрота и отчетност при процесите за финансиране при спорта на локално равнище.

Спортните клубове в Бургас остават отворени за позитивните промени и бъдеща поддръжка за спортните им действия .

Десетки спортни клубове от Бургас с протестно писмо поради метода, по който се раздават парите за спорт от общината

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР