Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до Министерството на регионалното

...
Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до Министерството на регионалното
Коментари Харесай

Областна администрация съдейства на две сливенски училища за решаване на проблемите им с материалната база

Областният шеф Минчо Афузов изпрати писмо до Министерството на районното развиване и благоустройството и Министерството на образованието и науката за разрешаване на проблеми с материалната база на две сливенски учебни заведения – Основно учебно заведение „ Братя Миладинови “ и Професионалната гимназия по механотехника.

С това писмо се предлага, след разглеждане на просветителните, финансови и юридически аспекти, Министерски съвет да вземе решение за прекачване в благосъстоятелност на Община Сливен на постройка, която все още е със статут на държавна благосъстоятелност и е предоставена за прилагане на Професионалната гимназия по механотехника (ПГМ) в Сливен. Това е някогашната постройка на СПТУ по машиностроене в промишлената зона на града. От 2007 година постройката не се употребява по предопределения, само че годишната ѝ защита и прехрана затормозяват бюджета на ПГМ. От друга страна, със свое писмо до Регионалното ръководство на образованието, Областна администрация и Община Сливен, шефът на ОУ „ Братя Миладинови “ уведомява, че материалната база на повереното му учебно заведение е незадоволителна за прекосяването към едносменна организация на образователния развой. Този проблем би могъл да бъде решен посредством даване на някогашната постройка на СПТУ по машиностроене за потребностите на учебното заведение.

След позитивно мнение от Регионалното ръководство на образованието и взето решение на Общински съвет – Сливен, бяха изпълнени изискванията за по-нататъшно напредване на процедурата по прекачване на постройката и прилежащия ѝ терен от Професионална гимназия по механотехника - на Община Сливен и респективно на общинското учебно заведение ОУ „ Братя Миладинови “.

„ Оказахме оптимално подпомагане на образователните заведения за постигане до този финален стадий по прекачване на собствеността. Очаквам Министерски съвет да утвърди нашето предложение “, разяснява регионалният шеф Минчо Афузов. „ Считам, че това решение е в интерес и на двете учебни заведения. Надявам се разширението на материалната база на Основно учебно заведение „ Братя Миладинови “ да докара до положителни резултати в обсега, задържането в учебно заведение, грамотността и просветителния развой “, добави още той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР