Областният управител Малина Николова присъства на тържественото отбелязване на Деня

...
Областният управител Малина Николова присъства на тържественото отбелязване на Деня
Коментари Харесай

Откриха ново спортно игрище в двора на НУ Свети Софроний Врачански /снимки/

Областният шеф Малина Николова участва на тържественото отбелязване на Деня на националните будители в НУ „ Свети Софроний Врачански “ във Враца.
Директорът на образователното заведение Антоанета Сиракова приветства гостите и своите сътрудници с празничния 1 ноември.
„ Днес се прекланяме пред делото на будителите! Вие, скъпи учители, сте същинските будители в днешно време – от сърце всеотдайни в своя труд, посвещавате себе си да образовате своите възпитаници да бъдат почтени жители на България “, акцентира в словото си Сиракова.
По мотив празника, бяха връчени грамоти на изявени учители на образователното заведение. Областният шеф Малина Николова връчи премията „ Свети Софроний Врачански “ на младия преподавател Добромир Никифоров за присъединяване в самодейностите, отдадени на 280-тата годишнина от рождението на небесния настойник на Враца и 110-тата годишнина от основаването на началното учебно заведение.
„ За мен е огромна чест да споделя с Вас този празник в учебното заведение, в което аз съм учила, с цел да Ви поздравя във връзка този най-духовен и ярък празник. Духовното средище НУ „ Свети Софроний Врачански “ години наред построява персони, които съумяват и не престават будителската роля на нашите предшественици. Този порив би трябвало да продължи и аз съм уверена в това, тъй като тук работят едни от най-хубавите начални учители, отпред с шефа Антоанета Сиракова. Вашите възпитаници печелят най-престижните награди, с помощта на труда и напъните на преподавателите, което е същинско будителство в днешно време. Пазете святото име на Свети Софроний Врачански! Честит празник! “, означи в приветственото си слово Николова.
Областният шеф, ръководителят на Инициативния комитет по отбелязване на паметните годишнини и определен за кмет на община Враца Калин Каменов и шефът Антоанета Сиракова, откриха новоизграденото спортно игрище в двора на учебното заведение, което към този момент е обичано място за игра на дребните ученици. В спортното оборудване са вложени близо 40 000 лв. от бюджета на община Враца и то дава опция за занимания на учениците.
Антоанета Сиракова благодари на Калин Каменов, по чиято самодейност е построено игрището и пожела сполучлива реализация на нови взаимни планове.
В знак на поклонение пред живота и делото на Свети Софроний Врачански, регионалният шеф Малина Николова сервира цветя пред паметника на националния будител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР