Областният управител Иван Петков изпрати към Агенцията за социално подпомагане

...
Областният управител Иван Петков изпрати към Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

Приключи областният етап от изготвяне на национална карта за социалните услуги

Областният шеф Иван Петков изпрати към Агенцията за обществено подкрепяне нужната информация за потребностите от обществени услуги на регионално равнище, съгласно поетите задължения на общините от региона, с което на процедура завърши съгласуването на регионалния стадий от правене на национална карта на обществените услуги за Област Плевен.

Направени са оферти за разширение на следните обществени услуги, употребени все още: резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални увреждания; услуги за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания; обезпечаване на заслон за пълнолетни лица, потърпевши от домашно принуждение и лица жертви на трафик; резидентна грижа за пълнолетни лица с психологични разстройства.

Изведена е нужда от разкриването на следните нови услуги, които не са в наличните обществени услуги за пълнолетни лица с физически увреждания: резидентна грижа за пълнолетни лица с деменция; здравно-социални услуги за резидентна грижа за пълнолетни лица с трайни увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи.

От направения разбор е открито, че на регионално равнище е задоволена нуждата от разкриването на следните обществена услуги: резидентна грижа за деца без увреждания и с трайни увреждания, за пълнолетни лица със сетивни увреждания, здравно-социални услуги за резидентна грижа за деца и за възрастни хора с трайни увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи, обезпечаване на заслон за лица в спешна обстановка, на деца или пълнолетни лица, потърпевши от домашно принуждение и деца жертви на трафик.

Идентифицираните потребности от обществени услуги и поетите задължения от общините станаха ясни в границите на извършена работна среща за координиране на обществените услуги за Област Плевен, с присъединяване на: заместител регионалния шеф на област Плевен Александър Трайков, шефа на Регионална дирекция за „ Социално подкрепяне “ Светлана Георгиева, шефове на дирекции „ Социално подкрепяне “ от област Плевен, специалисти от Регионална дирекция за „ Социално подкрепяне “ – гр. Плевен, кметове и упълномощени специалисти от 11-те общини на територията на област Плевен.

Направените оферти ще се включат в Националната карта на обществените услуги, която се чака да бъде подготвена през тази година. Финансирането на услугите ще се реализира напълно или отчасти от държавния бюджет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР