Областният управител Анатоли Станев уверява русенци, че са предприети всички

...
Областният управител Анатоли Станев уверява русенци, че са предприети всички
Коментари Харесай

Арена Русе е готова за вота на 2 октомври

Областният шеф Анатоли Станев твърди русенци, че са подхванати всички нужни ограничения за гарантиране на честния и транспарантен избор на изборите тази неделя

Напълно приключена е подготовката на многофункционалната спортна зала „ Арена Русе ” за идните на следващия ден предварителни парламентарни избори, оповестиха от Областна администрация. Там ще се одобряват протоколите от секционните изборни комисии и ще става отчитането на изборните резултати. В залата са подхванати всички ограничения, тъй че да се обезпечи безпроблемно и съответно протичане на процеса. Осигурено е задоволително огромно пространство и надлежно са въведени всички нужни ограничения за отбягване на конфликтни обстановки и скупчване на доста хора на едно място. Разпределени са и функционалностите сред способените институции.

Охраната на изборния развой е под контрола на органите на Министерство на вътрешните работи. Осигурени са профилирани коли на незабавна помощ и на пожарната. Залата ще бъде разполагаем за потребностите на Районната изборна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното привършване на всички изборни мероприятия, което се чака да се случи още сутринта на 3-и октомври.

Областният шеф Анатоли Станев твърди русенци, че са подхванати всички нужни ограничения за гарантиране на честния и транспарантен избор на изборите тази неделя. Освен това Областната администрация ще работи през целия ден и ще е в подготвеност да дава отговор на възможни тъжби и сигнали. Предприети са дейности за ограничение опцията за съществуване на платен или корпоративен избор. Предвидено е конференциите на Районната изборна комисия, на които ще бъде обявявана изборната интензивност в региона, да се проведат от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе.

Преди това от пресцентъра на Областна администрация – Русе ще бъде показана информация за началото на изборния ден, а в 21.00 ч. се планува още една конференция, на която да бъде показана подробна информация по отношение на целия избирателен ден и неговото привършване. Тя ще се организира в „ Арена Русе “, като поради ограниченията за сигурност допускането на медии до мястото ще се прави след показване на журналистическа карта или посредством показване на формален лист от управлението на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния развой. Възможна е смяна в оповестените часове нагоре. Целта е те да бъдат оптимално близо до момента, в който РИК получават данните и надлежно биват обобщавани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР