Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни

...
Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни
Коментари Харесай

Удължиха грипната ваканция в Бургаска област

Областният действен щаб за битка с грип и остри респираторни болести заседава в Бургас. Специалистите взеха решение грипната зараза да остане в действие до четвърти февруари. Тя се слива с междусрочната почивка и поради това първият присъствен ден на учениците ще бъде шести февруари.
Решението важи за всички 13 общини в Бургаска област .
Според отчета на Регионалната здравна ревизия заболяемостта продължава да е висока. От 24 до 30 януари броят на заболелите в Бургас е 269.20 % или 545 души. Най-засегната остава възрастовата група 0-4 години, следвана от децата на възраст 5-14 години.
Остават в действие всички противоепидемични ограничения, които касаят работата на детските градини - „ засилен филтър ” с стеснен достъп на родители и други външни лица, преустановяват се плановите интервенции, свижданията в болничните заведения, консултациите на здрави бременни дами и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
Щабът ще заседава още веднъж на 5 февруари 2020 година, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекъсната.
В съвещанието участваха шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, зам.областният шеф на област Бургас Владимир Крумов, представители на общините, Регионалното ръководство по обучение, представители на болнични заведения и други институции.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР