Областните пътни управления са осигурили между 60 и 80% от

...
Областните пътни управления са осигурили между 60 и 80% от
Коментари Харесай

АПИ успокои, че има достатъчно материали за зимно почистване на пътищата

Областните пътни ръководства са обезпечили сред 60 и 80% от нужните количества инертни материали за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия. Това сподели инж. Михаил Рашков, шеф Дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура “.
Инж. Рашков добави, че наличните количества към този миг са в границите на условията , планувани в подписаните от компаниите контракти.
По думите му обичайните сериозни точки през зимните месеци са проходите. “Най-невралгичните точки са проходите. Особено за образец мога да дам бързата реакция, която би трябвало да вършим на „ Витиня “ – и на автомагистралата, и на първокласния път. „ Владая “ по същия метод, както и „ Вакарел “ и „ Траянови врата “. Това са невралгичните пунктове към София. Разбира се, тук стартира „ Петрохан “, Троянски проход и по този начин наред – „ Шипка “, Проходът на Републиката, Ришкият проход, това са невралгичните пунктове, и преди „ Пампорово “ - „ Превала “ ", съобщи той.
Инж. Михаил Рашков предложи на водачите преди да потеглят на път да се обадят и в Ситуационния център на АПИ.
„ Като си кажат маршрута, по който ще тръгнат, незабавно могат да получат, даже по този начин по телефона, информация къде какво се случва на пътя “, означи инж. Михаил Рашков, представен от Фокус.
Той добави, че с влизането в действие от 1 ноември на зимното поддържане на пътищата се плануват ежедневни инспекции за налични материали и техника. Инж. Рашков добави, че за несъблюдение на договорните връзки се постановат санкции в размер от 10 000 до 40 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР