Областната служба по безопасност на храните установи огнище на птичи

...
Областната служба по безопасност на храните установи огнище на птичи
Коментари Харесай

Установиха огнище на птичи грип в стопанство край Велико Търново


Областната работа по сигурност на храните откри огнище на птичи грип в персонално стопанство в Ново Село, община Велико Търново, оповестява БНР.

Кокошките са унищожени и загробени. В рамките на защитната зона от 3 км се взимат проби от всички стопанства с птици. Властите са наложили наставления по ограниченията за биосигурност, за което всички стопани в Ново село са получили уведомления. Към момента няма данни за други случаи на птичи грип в околните персонални стопанства.

Със заповед на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните Станимир Спасов е неразрешено развъждането на кокошки навън в 10-километровата зона. Той е разпоредил и налагане на възбрана за осъществяване на изложения, пазари и панаири за птици в цялата Великотърновска област.

Властите стартират да наблюдават и да ревизират дали ограниченията за биосигурност се съблюдават във всички ферми за птици в района. Няма фрапантни нарушавания и наложени запори върху партиди с яйца и агнешко месо при направените до в този момент инспекции в района в дните към Великден, уточни още доктор Спасов.
 Огнище на птичи грип в Етрополе
Огнище на птичи грип в Етрополе

25 000 пъдпъдъци ще бъдат умъртвени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР