Областната конференция на СДС-Варна, избра днес за председател д-р Янко

...
Областната конференция на СДС-Варна, избра днес за председател д-р Янко
Коментари Харесай

Председателят, главният секретар и евродепутатът на СДС - във Варна

Областната конференция на СДС-Варна, избра през днешния ден за ръководител доктор Янко Станев, който до момента беше водач на варненската организация. Форумът гласоподава номинациите на трима заместници – ръководителя на СДС-Варна, Желез Железов, ръководителя на провадийската организация Коста Владимиров и ръководителя на девненската организация Петър Петров. Секретар на Съюз на демократичните сили в региона е Юрий Колев.

Ролята на Съюз на демократичните сили е в реформаторското ядро на бъдещо дясноцентристко болшинство във формат ЕНП в идващия състав на националното заседание. Искам в парламентарната група същински, правилни седесари, задачата ни е да изнасяме непоклатимост, съобщи пред участниците в регионалната конференция ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той взе участие във форума дружно с основния секретар на синята партия Илия Лазаров и варненския евродепутат от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов.

В коментара си за локалните избори Румен Христов регистрира неналичието на синхрон сред структурите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили по места, макар националното съглашение сред двете десни партии. И изрази убеденост, че това ще се има поради в договарянията за парламентарния избор следващата година. Главният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров проучва растежа на правилните гласоподаватели на Съюз на демократичните сили и показа платформа за тяхното увеличение.

Съюз на демократичните сили постоянно е стоял на кръстопътя на вярата и резервира две доста значими неща – равновесието и посоката, съобщи пред участниците във форума регионалният ръководител доктор Янко Станев. Той напомни, че от години варненската организация пропагандира като сполучлив форматът ЕНП и настоя отсега нататък синята партия да постанова съдружната си просвета на все по-широка политическа територия – партньорство не по полза, ползи и при потребност, а построено върху политическите правила във формата ЕНП.

Варненският евродепутат от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов дефинира мястото на Съюз на демократичните сили като част от ЕНП формата на дясното управническо болшинство в идващия парламент. Йорданов анонсира концепцията си Варна да е хазаин на теоретична конференция през май, тематиките да са свързани с евроинтеграцията и електоралните настройки в страната. /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР