Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще

...
Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще
Коментари Харесай

Отнемат разрешителното на мъжа, наточил бензин в цистерна за сурово мляко


Областната дирекция за сигурност на храните във Велико Търново ще отнеме разрешителното на транспортьор, употребявал цистерна за транспорт на сурово мляко, с цел да я цялостни с гориво от бензиностанция, разгласи шефът ѝ доктор Станимир Спасов.

В началото на март се извиха огромни опашки от коли пред бензиностанциите у нас, а в обществените мрежи бяха публикувани фотоси и видеа на чакащите да се снабдят с по-евтино гориво. Там се появи и фотография на мъж, наливащ гориво в цистерна за мляко.

Мъжът ще бъде глобен, защото по думите на Станимир Спасов действието му е " жестоко нарушаване на Закона за храните ". Въз основата на това ще му бъде отнето разрешителното за активност.

" Ще му бъде връчен и акт за установено нарушаване. На базата на този акт ще бъде издадено наказателно разпореждане, след което ще бъде избран размерът на глобата ", изясни Спасов пред Българска телеграфна агенция.

Установяването на нарушаването е станало след подаване на сигнал в Агенцията по сигурност на храните.

Доктор Станимир Спасов не разяснява в коя бензиностанция на територията на региона е било засечено нарушаването, защото е в ход наказателната процедура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР