Областната болница Д-р Стефан Черкезов във Велико Търново няма да

...
Областната болница Д-р Стефан Черкезов във Велико Търново няма да
Коментари Харесай

Великотърновска болница не може да вдигне заплатите

Областната болница " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново няма да може да извърши сделката сред синдикатите и Министерството на здравеопазването за желаното нарастване на заплатите на медиците, предизвести БНР.

Нов групов трудов контракт в регионалната болница във Велико Търново не е подписван, а постигнатата сделка на национално равнище за нарастване на заплатите с корекцията на цените на клиничните пътеки, е неизпълнима , разяснява изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Стефан Филев:

" И в случай че се съблюдават по този начин, както са предписани нещата, доста банкрути ще има в лечебни заведения . Трябва да има нарастване, само че не по този метод. Това единствено за заплатите мъчно ще стигне при тази инфлация, при тези скокове на горива, консумативи, енергийни източници. Къде отиваме? ".

За първото тримесечие на тази година с Covid добавките междинната брутна заплата на лекарите във великотърновската болница е близо 3700 лв., на сестрите - към 2500 лв., а на санитарите - към 1500 лв..

Болницата завърши годината с облага от 78 000 лв., без просрочия. За годината пациентите са с 6000 по-малко .

Общото заседание на акционерите, което трябваше да одобри финансовия доклад и да смени изпълнителния шеф на великотърновската болница, се провали, тъй като не се яви представителят на страната, която има близо 90 % от капитала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР