Областната администрация на София е изпратила две писма до Столична

...
Областната администрация на София е изпратила две писма до Столична
Коментари Харесай

Областната администрация в София търси място за Паметника на Съветската армия

Областната администрация на София е изпратила две писма до Столична община и до Националната изложба, с цел да бъде намерено място за запазване на орнаментите и самия монумент на Съветската войска. Преди два дни Министерският съвет трансферира собствеността към регионалната администрация, като трансформира земята под паметника в частна държавна благосъстоятелност. Оттук насетне локалната власт може да се разпорежда със оборудването, както и да отдава земята под него чартърен.

Първо, преди да се пристъпи към неговото пренасяне би трябвало да е подготвен Акт за държавна благосъстоятелност. Времето за издаването му лишава към един месец. Отделно би трябвало да бъде намерено място за запазване на части от монумента с художествена стойност, както и място за самия паметник. Областният шеф е изпратил писмо на Националната художествена изложба, както и на Столична община.

На митинг пред регионалната администрация през днешния ден се събраха жители проведени от придвижване " Боец ", които упорстват паметникът да бъде изместен незабавно от парка на някогашната зоологическа градина в София. Едно от лансираните оферти е той да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство.

" Областният шеф на област София с категорично писмо до кмета на Столична община изисква представянето на заверени копия от наличната планова документи, послужила за създаване на Монумент " Паметник на Съветската войска ", както и заверено копие на Плана за организация и осъществяване на строителството, по отношение на преместването на монумента, направен през 90-те години на 20-и век ", обясниха в писмо до медиите от Областната администрация.

Все още не е явен срокът, в който паметникът ще може да бъде изместен, само че от локалната власт са безапелационни, че желаят това да стане по легален път.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР