Областна дирекция на МВР в Пловдив обяви, че са задържани

...
Областна дирекция на МВР в Пловдив обяви, че са задържани
Коментари Харесай

Задържаха още деветима фенове на Ботев след градското дерби с Локомотив

Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив разгласи, че са арестувани още деветима почитатели на Ботев (Пловдив) за осъществяване на хулигански прояви по време на градското дерби с Локомотив от деветия кръг на футболната Първа лига.

Седем от лицата бяха отведени в Районен съд - Пловдив, където ще им бъдат наложени санкции, а на две от лицата са формирани актове.

Както е известно, по време на футболната среща от бранша, където бяха настанени последователите на " канарчетата ", бяха изстреляни голям брой сигнални ракети към почитателите на Локомотив. В деня след дуела органите на реда задържаха още един почитател на Ботев, на който беше наложено наказване.

" Наказанията, които планува законът, са санкция от 1000 до 3000 лв., когато действието е осъществено в началото, или санкция от 2000 до 5000 лв., когато действието е наново. Освен това, законът планува възбрана за посещаване на футболни срещи и полагане на общественополезен труд ", разяснява основен контрольор Костадин Спасов - шеф на бранш " Охрана на публичния ред " в ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив.
 Солена санкция за Ботев (Пловдив)
Солена санкция за Ботев (Пловдив)

След дербито с Локо

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив обявиха още, че дейностите на органите на реда не престават, с цел да бъдат арестувани и подведени под отговорност всички причинители на хулигански прояви по време на футболната среща сред Локомотив и Ботев. Определеният от закона период за това е 3 месеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР