Област Сливен обявява грипна епидемия от утре – 6 февруари

...
Област Сливен обявява грипна епидемия от утре – 6 февруари
Коментари Харесай

Грипна епидемия в област Сливен

Област Сливен афишира грипна зараза от на следващия ден – 6 февруари до 12 февруари.

Мерките, които ще важат в посочения интервал са прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Освен това се не разрешават свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни. На този стадий не е планувано прекратяване на присъствения образователен развой, по тази причина в детските ясли, градини и учебни заведения ще се организира прецизен всекидневен филтър. Видеото е архивно.



Същите ограничения остават в действие и за област Велико Търново, където срокът на въведената грипна зараза се удължава до 9 февруари.

Междувременно в област Варна част от въведените ограничения се анулират, а срокът на другите се удължава още веднъж до 9 февруари.



Възстановява се провеждането на планови съвещания при съблюдаване на прецизен противоепидемичен режим и записване на дата и час на посещаване. При същите условия още веднъж ще бъдат провеждани също профилактични прегледи, наложителни имунизации и реимунизации. До петък остава в действие възбраната за свиждания и задължението за осъществяване на прецизен всекидневен филтър в детските градини и противоепидемичен режим в учебните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР