Област на високо налягане е причина за изключително студено време

...
Област на високо налягане е причина за изключително студено време
Коментари Харесай

Минус 40 градуса в Швеция, спират влакове и лифтове

Област на високо налягане е причина за извънредно студено време в северната част на Швеция. Метеорологичните служби мерят вече дни наред температури под минус 40 градуса - предизвикателство даже за шведите.

Минус 30 градуса не са безусловно нещо извънредно в северната част на Швеция през януари. Но настоящето захлаждане изправя на нокти даже издръжливите на зимата шведи. Причината: област на високо налягане над Северна Швеция, Финландия и елементи от Русия. Виктор Густавсон от град Сорзеле, на към 250 километра южно, е заставен да затвори ски лифта си поради неприятното време.

" В момента тук е минус 27 градуса и с всеки минал час става все по-студено, споделя операторът на ски лифта. - От съображения за сигурност стопираме работа от минус 22. В случай на случай може да отнеме време, до момента в който дойде помощ и, несъмнено, не желаеме да рискуваме да причиним щети от заледяване. "

Но освен ски лифтовете са спрени от съображения за сигурност, а и влаковете. Шведските железници са прекратили изцяло всички влакови услуги от Умео, на седем часа и половина път северно от Стокхолм.

" Ако температурата падне под минус 30, това се отразява и на контактните кабели, които са направени от тип стоманена сплав ", изяснява Бенгт Олсон от транспортния орган. - Те стават нежни и има заплаха да се счупят при идването на влака. Не желаеме да излагаме пасажерите на този риск. "

Официалният връх по мраз е измерен в Швеция през 1966 година: минус 52,6 градуса. Температури, които могат да имат съществени последствия за здравето, съгласно Албин Стернбрандт от университетската болница в Норланд:

" При минус 30 градуса или по-малко се визира цялото тяло. Дишането става затруднено, постанова се да кашляте, кръвното налягане се покачва и се визира цялата кръвоносна система ", изяснява старшият доктор.

Най-добрата отбрана против това е да останем на закрито. Всеки, на който въпреки всичко му се постанова да излезе, би трябвало да го прави допустимо най-кратко през идващите дни, защото се чака рисковият мраз в Северна Швеция да продължи до уикенда, предизвести той.

Студената вълна се чака да нахлуе от уикенда и в континентална Европа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР