Област Габрово удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 5

...
Област Габрово удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 5
Коментари Харесай

Удължиха грипната епидемия и в област Габрово

Област Габрово удължава периода на въведените противоепидемични ограничения до 5 февруари в това число, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В региона заболяемостта остава висока - 380,92 на 10 000 души към 25 януари. Противоепидемичните ограничения остават същите, като се изключи две учебни заведения - НУ " Васил Левски " в община Габрово и СУ " Максим Райкович " в община Дряново, където присъствения образователен развой се прекратява до 5 февруари включително заради многото отсъстващи възпитаници заради заболяване.

В мощ остават въведените противоепидемични ограничения и в останалите шест области на страната - Смолян, Плевен, Варна, Бургас, Пазарджик и София-област.

Във всички тях са прекратени плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забранени са свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, временните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние - удължаван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР