Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока. Днес

...
Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока. Днес
Коментари Харесай

Ветровито време в много райони на страната

Облачността над страната ще е раздрана, междинна и висока. Днес е разгласен жълт код за мощен и стремителен вятър от юг-югозапад, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Мъгливо, съвсем безшумно и доста по-студено ще бъде времето в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина.

В останалата част от страната ще духа сдържан, в Източна България и планинските региони - краткотрайно мощен и стремителен вятър от юг-югозапад, с който ще продължи да се придвижва топъл въздух. Максималните температури ще са от 5-7 градуса в крайните северозападни региони с трайна мъгла до 20 градуса на доста места в Югоизточна България и в обособени региони на Предбалкана, в София - към 15 градуса.

В планините ще се задържи прохладно със мощен и плевел югозападен вятър. Облачността ще е променлива, междинна и висока. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.

По Черноморието ще доминира слънчево и прохладно време. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие.

Ще бъде топло за началото на декември с оптимални температури сред 18 и 21 градуса, по-ниски в региона на нос Калиакра. Температурата на морската вода е към 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, съобщи бТВ.

През нощта против неделя от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет страната. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР