Обирът е сред най-големите в историята на Лос АнджелисКражбата е

...
Обирът е сред най-големите в историята на Лос АнджелисКражбата е
Коментари Харесай

30 милиона долара в брой отмъкнати от частен трезор

Обирът е измежду най-големите в историята на Лос Анджелис
Кражбата е обгърната в мистерии

Неизвестни крадци са отмъкнали 30 милиона $ в брой от частен трезор в Лос Анджелис, заяви полицията в града, представена от АП.

Обирът се е случил в нощта на Великден предходната неделя в долината Сан Фернандо от обект, в който се съхранявали пари от предприятия в целия район, уточни командирът на полицейското ръководство на Лос Анджелис Илейн Моралес. Силите за сигурност оповестиха, че това е един от най-крупните кражби в история на Лос Анджелис. И към този момент остава обгърнат в мистерии.

Една такава е по какъв начин обирджиите, които се счита, че са проникнали през покрива на помещението, са съумели да избегнат задействането на алармената система. Освен това сейфът, от който са извадени парите, изглеждал недокоснат. Дори чиновниците на трезора разбрали за кражбата едвам, откакто отворили самия сейф.

Не е ясно и по какъв начин крадците са знаели, че в трезора се съхранява толкоз огромна сума - информация, с която са разполагали единствено няколко индивида от управлението на трезора.

Според полицията обирът е доста точно квалифициран и е осъществен от опитни крадци, които са знаели по какъв начин да обхванат и след това да излязат без да бъдат видяни.

Най-големият до момента грабеж на пари в брой в Лос Анджелис е осъществен на 12 септември 1997 година, когато от трезор в града са отмъкнати 18,9 милиона $, което в днешни пари се равнява на 35,9 милиона $. Шестимата причинители на този грабеж, както и двама техни помагачи, са хванати и наказани.

Преди две години пък крадци отмъкнаха бижута и скъпоценности на стойност 100 милиона $ от камион, който ги превозвал към Лос Анджелис, само че бил спрял за къса повичка. Това закононарушение към този момент остава неразкрито.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР