Обилното потене е неизменен спътник на горещата вълна, обхванала части

...
Обилното потене е неизменен спътник на горещата вълна, обхванала части
Коментари Харесай

Как да се справим с обилното потене?

Обилното потене е неизменим сателит на горещата вълна , обхванала елементи от Европа , като метеоролозите предвиждат още жеги . Как да понижим отделянето на пот в горещините? С картофи, дават отговор английски специалисти, представени от в. " Дейли експрес ".

Обилното потене, известно като хиперхидроза , може да бъде породено от някои храни или носене на тесни облекла, или да възникне неоснователно.
 т Thinkstock/Getty Images

Хората, които отделят обилие от пот, могат да си оказват помощ с картофи.

Натриването с картофени резени на избрани места способства да се всмуква арестуваната от тялото вода , изясняват експерти от текстилната компания Thompson Tee.

Картофите оказват удобен резултат поради високото наличие на минерала калий.-->

" Консумацията на богати на натрий храни кара тялото да задържа вода. Богатите на калий артикули като картофи и броколи вършат този развой обратим, абсорбирайки непотребната вода от кожата. За подсушаващ резултат просто натривайте подмишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути на ден ", изясняват експертите.

Други храни, богати на калий , са бананите и белият фасул.

Натриването с резенчета лимон също оказва помощ при щедро обособяване на пот. Лимоните са богати на лимонена киселина - зложелател на бактериите, причиняващи потене.
 лимони Thinkstock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР