Обилното потене е неизменен спътник на горещата вълна, обхванала части

...
Обилното потене е неизменен спътник на горещата вълна, обхванала части
Коментари Харесай

Ето как да се справим с обилното потене

Обилното потене е неизменим сателит на горещата вълна, обхванала елементи от Европа, като метеоролозите предвиждат още жеги. Как да понижим отделянето на пот в горещините? С картофи, дават отговор английски специалисти, представени от в. "Дейли експрес ".
Обилното потене, известно като хиперхидроза, може да бъде породено от някои храни или носене на тесни облекла, или да възникне неоснователно.
Хората, които отделят обилие от пот, могат да си оказват помощ с картофи.
Натриването с картофени резени на избрани места способства да се всмуква арестуваната от тялото вода, изясняват експерти от текстилната компания Thompson Tee.
Картофите оказват удобен резултат поради високото наличие на минерала калий.
"Консумацията на богати на натрий храни кара тялото да задържа вода. Богатите на калий артикули като картофи и броколи вършат този развой обратим, абсорбирайки непотребната вода от кожата. За подсушаващ резултат просто натривайте подмишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути на ден ", изясняват експертите.
Други храни, богати на калий, са бананите и белият фасул.
Натриването с резенчета лимон също оказва помощ при щедро обособяване на пот. Лимоните са богати на лимонена киселина - зложелател на бактериите, причиняващи потене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР