Обилните валежи от събота и неделя предизвикаха наводнения и активираха

...
Обилните валежи от събота и неделя предизвикаха наводнения и активираха
Коментари Харесай

Анастасия Киркова: От днес започва застудяване, очакват се валежи от сняг

Обилните превалявания от събота и неделя провокираха наводнения и задействаха свлачища на доста места из южната част на страната. През миналите дни времето беше меко, само че от през днешния ден стартира захлаждане. Очакват се и превалявания от сняг.

Синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Киркова предизвести, че през днешния ден и на следващия ден обилни количества дъжд се чакат в Неделино, област Смолян. В Общината беше оповестено бедствено състояние поради усложнената конюнктура след проливните превалявания. Дъждът ще бъде съпроводен от намаляване на температурите. Едва в сряда преваляванията ще спрат.

Значителни количества от дъжд паднаха през последните денонощия в страната, добави Киркова. Над 100 литра на квадратен метър в крайните южни региони от страната, където са и най-големите вреди от преваляванията. На доста места в Южна България са надминати месечните правила на преваляванията - Благоевград, Златоград, в местността " Рожен " в Родопите.

Очаква ни зимна седмица със относително студено време и валежи - в столицата преваляванията ще са единствено от сняг, в Южна България - значителни превалявания от дъжд и сняг. Най-студеният ден от седмицата ще бъде неделя, когато температурите ще се намалят сензитивно сутринта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР