Обилни дъждове заляха части от Източна Австралия, като предизвикаха наводнения

...
Обилни дъждове заляха части от Източна Австралия, като предизвикаха наводнения
Коментари Харесай

Обилни дъждове в Австралия потушиха част от пожарите

Обилни дъждове заляха елементи от Източна Австралия, като провокираха наводнения в региона на Сидни, само че донесоха и известно облекчение на пожарникарите, които не престават да се борят с десетки пожари в щата Нов Южен Уелс, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По данни на локалните управляващи в Нов Южен Уелс не престават да бушуват 42 пожара, като 17 от тях още не са овладени. Пороите въпреки всичко са угасили 20 от пожарите в югоизточния австралийски щат.

Дъждовете, които са най-проливните от близо 20 години, засегнаха и елементи от щата Куинсланд. Само за Сидни се чакат 130 мм превалявания за 24-те часа до на следващия ден сутринта, което ще е най-голямото количество превалявания за едно денонощие от 5 февруари 2002 година

Макар и да оказват помощ против пожарите, тези значителни дъждове носят и опасности. Властите предизвестиха за наводнения и свлачища в Нов Южен Уелс, който е австралийският щат с най-голямо население.

Според издадената през януари тримесечна метеорологична прогноза за Австралия се чака температурите да останат високи и да паднат доста малко превалявания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР