Обилен снеговалеж в Москва и околностите на предизвика проблеми с

...
Обилен снеговалеж в Москва и околностите на предизвика проблеми с
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж в Москва предизвика проблеми с транспорта

Обилен снеговалеж в Москва и покрайнините на провокира проблеми с превоза. Метеоролозите чакат рекордно високи преспи в съветската столица, съобщи ТАСС.

Очаква се височината на преспите в съветската столица и Подмосковието да доближи в понеделник рекордно ниво от над 40 сантиметра, заяви научният началник на Националната метеорологична организация Роман Вилфанд.

По-рано през днешния ден Вилфанд предвижда, че досегашният връх от 34 сантиметра, подложен на 19 декември 1941 година, ще бъде приближен. Той посочи, че към този момент са натрупали 22 сантиметра сняг.

В Москва и Подмосковието прогнозите през днешния ден са за изобилен снеговалеж и суграшица, заяви още тази заран Вилфанд. Той предизвести, че на следващия ден времето ще се утежни още повече, като предстоящата вихрушка, със скорост напразно до 15 метра в секунда, ще затрудни водачите на коли и водачите на самолети.

Руската метеорологична организация издаде предизвестие за стихии в Москва и Подмосковието през днешния ден и на следващия ден. В неделя времето осезаемо ще се утежни - чакат се значителни превалявания, снегонавявания и неприятна видимост, акцентира Вилфанд.

Над 40 полета от и до летищата на съветската столица са били забавени или анулирани тази заран. От данни, оповестени в интернет, излиза наяве, че са анулирани 17 и отсрочени 24 полета.

Източник:БНТ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР