Обиколката на света по море не е нещо ново. Но

...
Обиколката на света по море не е нещо ново. Но
Коментари Харесай

Кораб за $5 милиона ще обиколи света за 6 години, без да използва гориво

Обиколката на света по море не е нещо ново. Но какво ще кажете, в случай че сходно пътешестване бъде направено с транспортен съд, движещ се само на сила от възобновими източници.

Именно това е задачата на кораба Energy Observer, който за 6 години би трябвало да обиколи Земята, като за задачата употребява единствено слънчва и вятърна сила, както и водород. И той към този момент потегли на своето дълго пътешестване.

Тази събота употребяваният преди за надпревари транспортен съд отплава от Париж към Атлантическия океан. Проектираният от 50 инженери, дизайнери и корабни архитекти кораб ще обиколи 50 страни и ще направи 101 спирки през този интервал, оповестява Forbes.

През цялото време той ще употребява композиция от водородни горивни детайли, слънчеви панели и вятърни турбини за напредването си. През деня 30-метровият кораб ще употребява слънчева или вятърна сила, а през нощта се движи на водород.

Корабът няма тъкмо избран курс. Вместо това дестинациите ще се възнамерява в хода на пътуването. Екипажът ще прави краткосрочни проекти за визитата на страни с прогрес в потреблението на зелена сила, дестинации с проблеми в околната среда и интернационалните събития, като изложби на кораби и търговски панаири.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР