Обикновено добавяме сода бикарбонат в тестото за кекс, баница или

...
Обикновено добавяме сода бикарбонат в тестото за кекс, баница или
Коментари Харесай

Как правилно да изгасите содата, когато правите кекс и баница?

Обикновено прибавяме сода бикарбонат в тестото за кекс, баница или самун, с цел да ни послужи като естествен набухвател. Благодарение на нея се отделя задоволително количество въглероден диоксид за покачване на тестото, без да използваме други изкуствени набухватели, към които може да проявим алергична реакция. За задачата би трябвало да " изгасим " содата с някаква киселина - оцетна (оцет) или лимонена (лимонтузу). При взаимоотношение с киселина, содата се трансформира в карбонат и вода. При тази реакция се отделя газ (въглероден диоксид), поради което в действителност бухва тестото. Но по какъв начин по най-правилния метод да изгасим содата?

Към брашното прибавете количеството сода, посочено в рецептата. С прибавянето на вода, мляко или друга течност към брашното, прибавете и малко оцет или лимонен сок. Бързо разбъркайте и сложете да се пече, с цел да протече дейно реакцията. Ако употребявате лимонтузу, може да го прибавите в изсъхнало положение към брашното, дружно със содата.
Дишайте по този начин като режете лук и няма да ви се насълзяват очите
Полезните качества на кромидия лук са приети както в медицината и козметиката, по този начин и в кулинарията. Но ароматният зарзават е характе...

Забележка : Не се опитвайте да залеете содата с оцет авансово, защото реакцията протича, преди да сте добавили сместа към тестото и целият въглероден диоксид отива във въздуха.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР