Обикновените картофи не са препоръчителни за консумация по време на

...
Обикновените картофи не са препоръчителни за консумация по време на
Коментари Харесай

Диета със сладки картофи: ефективна ли е наистина?

Обикновените картофи не са целесъобразни за консумация по време на диети поради високото наличие на въглехидрати в тях. Но това не важи за сладкия картоф, който носи доста повече изгоди за организма, не съдържа толкоз доста въглехидрати, а в състава му влизат субстанции, които спомагат процеса на намаляване.

Какво съдържа сладкият картоф?

Този зарзават е нискокалоричен, като 100 г от него съдържат едвам към 100 калории. Същевременно той засища и дава задоволително сила за деня, тъй че да не чувствате примиране или възприятие на апетит, както постоянно се случва при доста други диети. Тази задоволеност се дължи на наличието на диетични фибри в сладкия картоф, които също по този начин спомагат за по-доброто храносмилане.

Сортът на сладкия картоф с виолетов цвят е с високо наличие на нишесте, което подтиква секрецията на по този начин наречените пептидни хормони, потискащи желанието за приемане на повече калории от нужното. Полученият калориен негативен баланс с течение на времето води до събаряне на непотребното тегло.

В допълнение сладкият картоф е с високо наличие на вода, което освен усъвършенства активността на отделителната система и храносмилането, само че и доставя нужните течности на всички тъкани и кафези за естественото им действие.

В състава му влиза още и цяла гама витамини, измежду които витамин А, групата B, C, E, K1, както и доста аминокиселини.

Полезни препоръки за потреблението на сладкия картоф

Сладките картофи са много по-скъпи от елементарните, само че и размерите им са доста по-големи. И въпреки всичко бихте могли да намерите този потребен зарзават на по-евтина цена в последната кауфланд листовка.

За едно ястие ви е нужен единствено един сладостен картоф, който да добавите към диетата си. Ако обаче се занимавате с тежък физически труд или спортувате интензивно, ще са ви нужни по 2 сладки картофа на хранене, които да ви заредят с задоволително сили.

Сладкият картоф има ли противопоказания?

Независимо от вашата възраст или физическа интензивност, сладкият картоф ще донесе доста здравословни изгоди на тялото, защото съдържа обширна гама потребни субстанции. Сред тях е калият, който дава отговор за салдото на сол и вода в организма, както и фолиевата киселина, която пък спомага за естественото развиване на бременността, което прави сладкия картоф изцяло подобаващ за бременни дами. Бавно усвояващите се възглехидрати с невисок гликемичен показател, съдържащи се в този зарзават, са подобаващи и за диабетици, тъй че сладкият картоф може да се използва от всички групи без противопоказания и ограничавания.

Как да добавите сладкия картоф към диетата си за намаляване

Ако сте на диета за намаляване, бихте могли за закуска да изяждате по 1 варен сладостен картоф с 1 варено яйце или с 1 банан и да добавите към това чаша черно кафе или зелен чай.

За обяд бихте могли да добавите към варения сладкия картоф риба на скара или пиле, гъби или салата.

За вечеря можете да си извършите чорба или пюре от сладки картофи, да добавите сладостен картоф към тофу на скара или бланширани броколи или грах.

Рецепта със сладки картофи за феновете на сладкиши

За да извършите превъзходен и здравословен сладкиш, който да замести нездравословните сладки изкушения, които се продават по магазините, си изпечете сладки картофи с орехи и канела и прибавете към тях мечтаното количество мед.

Възможностите за съчетаване на сладкия картоф с най-различни храни са безкрайни, тъй че можете да се възползвате от тези оферти или сами да измислите менюто си през разтоварващите дни или в дните на диета за намаляване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР