Обидно ми е чужда държава да заявява, че наш висш

...
Обидно ми е чужда държава да заявява, че наш висш
Коментари Харесай

Съдия Емил Дечев: Обидно ми е, чужда държава обявява наш висш служител за корумпиран

”Обидно ми е непозната страна да декларира, че наш върховен чиновник е подкупен. Андон Миталов трябваше да бъде притеглен под отговорност от българската правосъдна система, само че щом Съединени американски щати не оповестиха името на нашите служби, значи че нямат доверие за положително следствие ”. Това съобщи пред bTV арбитър Емил Дечев.
" Има процедура, при която човек със възбрана да излиза от страната, може да изиска да бъде пуснат за къс интервал. Главният прокурор може да откаже, само че това може да се апелира. Не знам дали сътрудника е нарушил тази процедура ", разкри той.

" Обидно е за националното ни достолепие друга страна да споделя кой е подкупен. Иска ми се от Щатите да разгласят доказателствата против Миталов, а дали някой е подкупен или не се взема решение в съда ", уточни съдията.

" Помпео съобщи, че има съществени корупционни дейности от страна на нашия сътрудник. Но към момента няма предоставени доказателства за това ", добави съдията.

Емил Дечев разяснява и абсурда със СРС-тата с президента Румен Радев: " Гешев популяризира информация за Радев през записи. Ние считаме, че е неправилно да се популяризират СРС-та, в случай че не е за задачите на националната сигурност ", съобщи съдията.

" Само военна прокуратура и боен арбитър могат да дадат позволение за разпространяване на записи ", приключи Емил Дечев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР