Обичайно бройката е около 100 произшествия на денонощие, като в

...
Обичайно бройката е около 100 произшествия на денонощие, като в
Коментари Харесай

Шефът на пожарната: Двойно са се увеличили сигналите за произшествия от началото на месеца

„ Обичайно броя е към 100 катастрофи на денонощие, като при започване на месеца бяха към 100. Последните обаче има наклонност те да се усилват. В събота сме реагирали на 259 сигнала, а в неделя на 230. Имаме двукратно нарастване на броя на произшествията “, съобщи пред bTV шефът на основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов.

„ В момента пожарната конюнктура е естествена за сезона и няма катастрофи, които да будят терзание. Голяма част от пожарите са провокирани от човешка активност. Да не се пали въобще огън без значение за какви цели – забавление, развлечение, или когато хората си подготвят зимнина и си почистват дворовете.

След изобилните дъждове растителността е извънредно буйна, към този момент стартира да изсъхва, появява се вятър. Тази композиция е извънредно рискова “, акцентира той.

Джартов изясни, че по-тежка е била обстановката в Пловдив. „ Имахме извънредно огромна централизация на няколко пожара в границите на малко време “, добави той.

Шефът на пожарната съобщи, че всеки ден дежурят към 1000-1100 пожарникари в България.

„ Българските пожарникари са ситуирани в Солун. Те работят с гръцките пожарникари. До момента са взели участие в ликвидирането на две катастрофи “, сподели той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР