Обичате вашето куче или котка, но не обичате козината, която

...
Обичате вашето куче или котка, но не обичате козината, която
Коментари Харесай

Съвети за ефективно почистване на космите от домашните любимци

Обичате вашето куче или котка, само че не обичате козината, която оставят вкъщи? По облеклата, мебелите и в колата... Как да се отърва от космите, които са на всички места?

Ето няколко съвета по какъв начин да се отървете от космите на домашни любимци.

Съвет 1: Как да се отърва от космите от плат? Използвайте кухненска гъба
Как да почистим дейно космите от домашните любимци
Всеки притежател на домакински любим ще се съгласи, че космите са едно от нещата, с които мъчно се привиква и даже от време на време въобще не се...

Преди да почистите с прахосмукачка или да употребявате други способи за разчистване, е добре да подготвите проблематичното място с гъба.

Леко навлажнете елементарната кухненска гъба и избършете повърхността. Това ще навие косата на бучки, които по-късно могат елементарно да бъдат отстранени.

Съвет 2: Ако желаете да се отървете от косата дейно, прахосмукачката не е задоволителна...

Въпреки че цените модерната и многофункционална природа на вашата прахосмукачка (кой притежател на домашни любимци не харесва?), знаете, че даже тя не може да събере всичко. Затова използвайте нещо гумено.

Каучукът генерира статично електричество, когато се трие с материал. Този елементарен принцип на физиката ще ви помогне да съберете всички останали косми от килими и тапицерия.
Не правете тези неща в дома си в случай че имате домакински любим
Кои са грешките, които доста стопани на домашни животни позволяват в обзавеждането без въобще да си дават сметка, че то може да вреди на...

Въпреки че гумените ръкавици са най-очевидни в тази обстановка, гумените балони ще бъдат доста по-добри. Като спомагателен бонус, потреблението на балони може да бъде превъзходен метод да включите децата в процеса на разчистване!

Съвет 3: бързо деяние? - пробвайте четката на вашия домакински любим

Гостите идват след пет минути и внезапно забелязвате кичур четина в ъгъла на килима в хола? Как да се отървете от косата, когато времето е малко и не желаете да дърпате тежката прахосмукачка от дрешника? Решението може да наподобява банално: хванете четката на кучето си, с цел да изчеткате.

Ако е нужна единствено бърза промяна, пробвайте да срешете килима с четка с косъм - това дейно ще вземе косата от влакната. В идеалния случай това ще бъде обичайната четка с по-твърд косъм.

Съвет 4: Как да се отърва от космите, които са проникнали надълбоко в килима? Използвайте пемза
За какъв брой дълго време може да оставите кучето си САМО?
Знаем, че не изпитвате наслаждение да оставяте кучето си единствено у дома. Но от време на време би трябвало да се направи (чували ли сте за нещо, наречено...

Купете елементарна, евтина пемза от локалния супермаркет и я използвайте, с цел да избършете деликатно козината от килима.

Това може да отнеме време за по-големи повърхности, само че е доста потребно с цел да можете да извадите всички косми, вградени в килима, преди да употребявате прахосмукачката. Можете също да употребявате други артикули, известни във всеки дом, които отстраняват космите на домашни любимци.

Съвет 5: Четкайте домашния си любим постоянно

Четкането отстранява ненужната и подготвена да падне коса. Рутинното миене няма да спре кучето ви да се скубе, само че оказва помощ за намаляването на това. И, несъмнено, ще ви помогне да премахнете разпуснатата коса, преди да се появи в леглото или по килима...

Разресвайки козината на вашето куче, вие спомагате за разпределянето на естествените масла, оставяйки козината лъскава и здрава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР