Обичаният актьор и тв водещ Васил Василев - Зуека е

...
Обичаният актьор и тв водещ Васил Василев - Зуека е
Коментари Харесай

Зуека продаде картини за 8 хиляди - slava.bg

Обичаният артист и тв водещ Васил Василев - Зуека е продал картини за 8 бона в пандемията, сподели информация на Телеграф. Артистът, който от 20 години не беше пипвал четка, само че откри още веднъж ентусиазъм в оповестената обществена изолираност, е сътворил към 42 картини за последния месец, като първите 11 тях продаде отраз. Всяко едно от творбите коства на цена към 600-700 лева

Не се вземам насериозно, нито мога да се нарека художник. Най-скъпата ми картина е 600 лв. “, показа пред Георги Любенов артистът, който тези дни взе участие в "Национална оптимистична галерия " на групата „ Купи изкуство “ във Facebook. Там той показа две картини, които бяха продадени незабавно, откакто беше обещано началото на изложбата. Зуека рисува от дете, само че около уговорките си в малкия екран и театъра бе оставил на назад във времето тази своя пристрастеност. В началото на оповестеното изключително състояние обаче той помагал на своя наследник в рисуването и любовта към четката се върнала. След това измайсторява 40 работи за един месец - в доста цветове и форми, търсейки посланията по безконечните тематики като любовта и другарството. 11 от тях продава незабавно онлайн. „ По принцип съм човек с шарена душа, въпреки че сега не ми е доста пъстро - усещам се като пандизчия “, разяснява Василев коронакризата.

Неговата обичана жена Ани го подсетила да стартира да рисува летящи хора. После, когато двамата гледали тези творби, открили, че те доста припомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е безапелационен, че няма нищо необичайно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните произведения, защото той е прекарвал доста дни и часове в разглеждане на галерии на всички места по света, където е пътувал. "Да, аз съм фанатик на тази тематика ", споделя артистът.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР