Обезболяващите лекарства играят важна роля за овладяване на болката, предоставяйки

...
Обезболяващите лекарства играят важна роля за овладяване на болката, предоставяйки
Коментари Харесай

Как действат обезболяващите и кога да ги използваме?


Обезболяващите медикаменти играят значима роля за преодоляване на болката, предоставяйки облекчение. В тази публикация ще разгледаме какво е тяхното деяние, както и по кое време и по какъв начин вярно да ги използваме.
Как работят обезболяващите медикаменти?
Те са значима част от актуалната медицина и се употребяват за облекчение на болежка от друг генезис. Те взаимодействат с нервната система и биохимичните процеси в тялото, с цел да понижат или отстранен мъчителното чувство. Ето по какъв начин работят:

Блокиране на болковите сигнали

Обезболяващите медикаменти блокират болковите сигнали, изпращани от нервите към мозъка. Когато част от тялото се нарани или е възпалена, тя създава простагландини – субстанции, които подтикват нервните окончания и предават сигнали към мозъка. Болкоуспокояващите медикаменти попречват синтеза на простагландините, което води до понижаване на мъчителните чувства.

Въздействие върху централната нервна система

Някои типове обезболяващи, като опиоидите, работят непосредствено върху мозъка и централната нервна система. Медикаментите от тази група се свързват с избрани рецептори в мозъка, което води до понижаване на неприятното чувство и възприятие на облекчение.

Намаляване на възпалението

Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), въпреки това, работят като понижават възпалението в засегнатата област, като по този метод се усъвършенства придвижването и комфорта в засегнатата част.

Приложение и приложимост
При потребност, във всяка физическа и онлайн аптека се оферират болкоуспокояващи медикаменти, които може да оказват помощ за разнообразни недоволства. Но без значение от степента на болежка, която се изпитва, постоянно е целесъобразна консултация с доктор.

главоболие и мигрена – постоянно употребяваните лекарства за мощно главоболие включват НСПВС;

ставни и мускулни болки – НСПВС са ефикасни и при облекчение на възпаления в кръста, ставите и мускулите;

коремни болки и зъбобол – има разнообразни лекарства за тези положения, като някои са с временен резултат, а други са ориентирани към хронични положения.
Правилно приложимост на обезболяващи на обезболяващи
Индивидуалният метод е доста значим. Препоръчително е да се консултирате с вашия доктор, изключително в случай че имате хронични здравословни проблеми или приемате други медикаменти, тъй като:

превишаването на целесъобразната доза може да докара до съществени странични ефекти;

обезболяващите могат да взаимодействат с други лекарства;

дълготрайната приложимост на някои от тях може да докара до взаимозависимост или други здравословни проблеми.
Кога да потърсим здравна помощ?
Важно е да знаете по кое време положението ви изисква спомагателна здравна интервенция. Ако недоволствата не престават и макар лекуването, се утежняват или са съпроводени от други признаци, е належащо да се консултирате с доктор. Винаги следвайте рекомендациите на здравните експерти и бъдете деликатни при самолечението.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР